Er iets aan de hand.

Is er iets aan de hand of is dit mijn eigen complottheorie?

Al een paar jaar zie ik dat de grote spelers op het internet alles naar zich toetrekken. Wat vele ondernemers als business op internet zetten wordt door deze giganten langzaam overgenomen. Online winkels, dating sites, producten, hardware en ga zo maar door. Het grote gevaar is dat er zo veel geld verdwijnt naar Amerika en de Europese economie daardoor geraakt word.

Een voorbeeld:
Je hebt een product en die verkoop je in je winkel en zo ook online. Je steekt veel geld en energie in het bekend maken van je product. Je promoot in de grote zoekmachines en/of verkoopt via een website met een All-in-Fulfillment center.

Wanneer je product goed gaat lopen, en dit kunnen ze automatisch detecteren, kunnen ze je product overnemen, kopiëren of deze zelf inkopen. Ze zetten dit eigen product dan hoog in hun systeem en jouw aanbod verdwijnt in de achtergrond en zo maak je geen enkele kans meer.

Maar er is meer aan de hand en dit is actueel!
Sinds enige tijd (midden van 2020) is de functie voor indexeren uitgeschakeld bij ons bekende grote zoekmachine. Zie melding: ‘Pagina-acties zijn tijdelijk uitgeschakeld ‘

Ook zie ik op Amerikaanse websites deze melding verschijnen: 403 Forbidden

  • 3.) You are located within the European Union (EU). We are restricting access to all EU countries due to concerns regarding the enforcement by the EU of the GDPR (General Data Protection Regulation).

Ook het zogenaamd verbeteren voor de klant dat je website gelocaliseerd wordt is een reden dat men de verkoop vanuit Europa zo wil beperken. Dus je website in Amerika promoten word je moeilijk gemaakt.

Al jaren worden affiliate-sites het moeilijk gemaakt voor indexering om zogenaamd de kwaliteit te willen verbeteren. Dit om zo alleen originele websites te tonen in zoekmachines. Lees: Concurrentie langzaam uitschakelen en de orginele producten later integreren.

Ook is een feit dat al jaren de Europese Commissie ligt te slapen. Initiatieven om zelf grote jongens te ontwikkelen worden al jaren geweigerd. Kennelijk deelt men liever miljarden aan boetes uit.

Er is duidelijk iets aan de hand met het overnemen en blokkeren van de Europese markt op internet. Complottheorie of niet, dit speelt zich wel af en is dus iets om over na te denken.